MassagesMassage: Ontspanning en klachtvermindering

Aanraking is helend. Het verschil tussen een ontspanningsmassage en een therapeutische massage is dan ook eigenlijk helemaal niet te maken. Massage is een moment voor jezelf waarop je even helemaal niets meer hoeft. Je zakt een stukje dieper in jezelf. Je ademhaling zal rustiger worden. De aanraking kan je bewust maken van gespannen lichaamsgebieden. En kan je bewust maken van de noodzaak van ontspannen in je vel zitten. Veel mensen leven teveel vanuit hun hoofd: de bovenpool. De daar opgebouwde spanning kan dan soms niet gemakkelijk meer afvloeien. Er ontstaan pijnlijke spieren of andere (langdurige) lichamelijke klachten. Of je raakt opgebrand, burn-out. Een massage zorgt voor ontspanning van zowel lichaam als geest, het vermindert stress, pijn en spierspanning. Vanuit die ontspanning kan het zelfgenezend vermogen van het lichaam weer actief worden.

Massage: Bewustwording

Massage is een moment voor jezelf, waarbij de aandacht gaat naar het voelen in plaats van het denken. Het kan fijn zijn te delen wat er in je omgaat. Te delen wat er wordt 'aangeraakt', naast het in stilte een laagje dieper zakken. Zo kun je je bewust worden van je lichaam en de sensaties die daarin te voelen zijn. Je kunt gaan ervaren waar het ontspannen of juist gespannen voelt en waar je contact met je lichaam kunt maken en waar niet. Klachten en ongemakken zie ik vanuit die visie dan ook als signalen die jou iets duidelijk willen maken.

Massage : Reflexologie

Op het gehele lichaam zijn reflexzones te vinden. Tijdens de massage kijk ik welke zones bijvoorbeeld koud of juist warm aanvoelen. Waar er lichte rood- of juist wit-verkleuring van de huid optreedt. Ik voel waar de spanningen zitten en waar bijvoorbeeld de lymfe-stagnaties zijn. Die gebieden en zones krijgen extra aandacht. Gespannen of gestagneerde plekken zijn vaak pijnlijk. Door rustig aan de rand van zo'n gebied te werken en steeds een stukje op te schuiven, kan zo'n plek of zone langzaam gaan 'ontdooien'. Zelf kun je daarbij helpen door aanwezig te zijn, met je aandacht naar die plek of zone te gaan: zo werken we samen aan een mooie balans. De infraroodlamp zorgt tijdens de massage voor diepe doorwarming, verbeterde doorbloeding, lymfestroom en afvoer van afvalstoffen. Na de behandeling is het dan ook belangrijk om goed te drinken.