Over mij

Als tiener had ik al een grote interesse in hetgeen mensen beweegt, filosofie, de natuur, spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling. Hoewel ik het VWO met overwegend exacte vakken afrondde, wist ik al snel dat mijn hart bij de natuurgeneeskunde lag. Omdat de minimale leeftijd om de opleiding te starten, 21 was, heb ik eerst 2 jaar gereisd en gewerkt. Een basic bestaan met weinig bezittingen, dicht bij de natuur. De inspiratie van andere culturen, hun gewoonten en geneeskracht, sterkten me in mijn keuze voor de opleiding natuurgeneeskunde.

Ik studeerde in 1993 af aan de Academie voor Natuurgeneeskunde te Bloemendaal met massage als specialisatie. Naast de HBO medische basiskennis (anatomie & pathologie) omvat de natuurgeneeskundige basis: iriscopie, fytotherapie (kruidenleer), voedingsleer en yoga. ik volgde in de jaren daarna diverse opleidingen in ooracupunctuur (auriculo), orthomoleculaire geneeskunde (waaronder PNI: psycho neuro immunologie), Bioresonantie-therapie, High Frequency Electro Lymphatic Therapy , HLB- en Levend Bloedanalyse, Darm-therapie / Microbioom-/  laboratorium onderzoek , Gerson therapie,  en Colon-hydrotherapie. Ook ben ik instructeur voor Colon-hydrotherapie. Sinds 1993 werk ik met veel plezier in de alternatieve geneeskunde.

Op pad

Ik mag graag op pad gaan, avonturen beleven. Mijn eigen weg gaan. Net even om de hoek kijken, hoe het er daar uit ziet. En welke ontmoeting daar weer wacht. Inspiratie is overal te vinden. 

 

Elke ontmoeting met een client is een reis op zich. Wat brengt jou hier, bij mij in de praktijk, waar wil je aan werken? Welke paden heb je al betreden? Hoe kan ik je ondersteunen de weg naar herstel & meer balans te bewandelen. 

 

Ik vertrouw daarbij zowel op mijn gevoel als op de kennis die ik heb. En ik ben elke dag weer dankbaar om een stukje mee te mogen lopen met mijn clienten & uit te nodigen nieuwe wegen in te slaan.

 

Mijn mooiste reis maak ik stap voor stap met mijn man Peter en onze vijf kinderen & iedereen die we onderweg ontmoeten. 

 

Monique Berends (1967)

Ook organiseer ik elk jaar in Mei en Oktober kleinschalige wandel detox weken in Griekenland. Daarover lees je meer op de BodyAndMinddetox website