Voetreflex massage

Wat doet voetreflex massage?

 

Onder en op je voet bevinden zich allerlei zogenaamde reflexzones ofwel: drukpunten.

Die staan in verbinding met de rest van je lichaam. Je organen, botten, weefsel, spieren en dergelijke. Door bepaalde punten onder je voet te masseren, kun je blokkades in je lichaam opheffen.

Gevolg is dat de energie dan weer vrij kan stromen. De zelfhelende werking van je lichaam wordt gestimuleerd.

Afvalstoffen kunnen je lichaam verlaten. Daarom word je na een voetmassage ook vaak geadviseerd om veel water te drinken.

Voelen en loslaten

Een voetreflexbehandeling is een uitnodiging, om vanuit het hoofd weer in je lichaam te komen. Een uitnodiging om wat te zakken met je energie. Je zult merken dat wanneer je het denken wat meer kunt loslaten, je meer gaat voelen. En als je meer gaat voelen, word je je meer bewust van alle emoties en sensaties in je lichaam.

Je verbindt je als het ware weer met jezelf, met je eigen bron van kracht, wijsheid en liefde.

De voetreflex behandeling

Voorafgaand aan de behandeling nemen we het intakeformulier door, om helder te krijgen welke klachten er spelen. Zo kun je last hebben van veel voorkomende klachten als hoofdpijn, rugklachten, vermoeidheid, luchtwegproblemen, spijsverteringsklachten, stress, gewrichts- en spierpijn enzovoort. Vervolgens onderzoek en behandel ik de gehele voet met extra aandacht voor de opvallende reflexzones. Ieder lichaamsdeel correspondeert met een bepaalde reflexzone, een bepaald deel van je voet. Zo staan de binnenranden van de voeten in contact met de wervelkolom, de tenen met het hoofd en de hielen/hakken met het onderlichaam. Door middel van speciale massagetechnieken worden deze reflexzones gestimuleerd, of juist gesedeerd – tot rust gebracht. Dit zorgt ervoor dat zelfherstel in het lichaam kan optreden .
Door de voetreflexmassage worden dus blokkeringen opgeheven, waardoor het lichaam in staat is zichzelf te genezen. Een voetreflex massage is een prima remedie tegen stress. Alles glijdt van je af en dat geeft je lichaam de kans zich te herstellen. De slaap zal verbeteren, je immuunsysteem wordt krachtiger, je doorbloeding verbetert en afvalstoffen kunnen je lichaam gemakkelijker verlaten.

Behandeltraject

Hoeveel behandelingen er nodig zijn, is heel individueel. Het is afhankelijk van je klachten en hoe je reageert op de voetreflextherapie. Kort bestaande klachten zullen sneller reageren op een behandeling. Chronische klachten hebben meestal een langer behandeltraject nodig. Gemiddeld bestaat een behandeltraject uit ongeveer 6 à 8 behandelingen. In het begin vinden de behandelingen 1 of tweemaal per week plaats. Als er een duidelijke verbetering is opgetreden, wordt er afgebouwd naar tweewekelijks en dan naar eens per maand. Bij chronische aandoeningen kan een maandelijkse onderhoudsbehandeling nodig zijn.

Daarnaast kunnen we het hebben over andere natuurlijk methoden die ook bevorderlijk zijn voor herstel: zoals gezonde voeding, meer ontspanning of focus, ondersteuning met kruiden & orthomoleculaire suppletie en darmreiniging / colon hydrotherapie.