Colon reflex total body massage

Voorafgaand aan je colon hydrotherapie behandeling 

Wil je optimaal ontspannen starten met de colon hydrotherapiebehandeling, kies dan voor een massage vooraf. De darm zal gemakkelijker en sterker kunnen reageren als jij in ontspanning bent. Zo zul je meer en eenvoudiger los kunnen laten. 

Dat komt omdat de darm pas actief wordt, als jij ontspannen bent.  

Op de afbeelding kun je zien, dat het zenuwstelsel onderverdeeld kan worden in het sympatische en parasympatische gedeelte. Het sympatische gedeelte zorgt ervoor dat je kunt rennen en racen. Het parasympatische gedeelte zorgt ervoor, dat je kunt ontspannen. Dit wordt ook wel het stress-gedeelte en het kalme-gedeelte genoemd. Zolang daar balans is, is er niets aan de hand. Gaat echter de stresskant overheersen, dan krijgen bepaalde organen het lastig. De darmen bijvoorbeeld. Deze worden hierdoor juist inactief.

De darmen worden actief als jij in rust bent... Dat geldt voor de gehele spijsvertering.

Een colon total body reflex massage helpt je lichaam te schakelen naar de situatie waarbij je darmen in hun kracht komen te staan en jij je heerlijk ontspannen voelt. 

Wat houdt de massage in?

De massage kan voor 45 min / 60 min of anderhalf uur geboekt worden. De reflexzones van de spijsvertering worden behandeld met een fijne diepe ontspannen massage van rug-schouder-nek-hoofd-voeten. 

Natuurlijk kun je ook kiezen voor een 'gewone" fijne diepe ontspanningsmassage vooraf, bijoorbeeld van rug/schouder/nek. 

De buik zelf krijgt tijdens de colon hydrotherapie behandeling zeer veel (massage-) aandacht