Onderzoek

Meten is weten!

Heb je klachten? Meten = weten = testen. Er zijn diverse laboratorium testen beschikbaar om achter de oorzaak te komen van klachten zoals buikklachten, vermoeidheid, burn-out, tekorten, (laag-gradige) ontstekingen, voedselintoleranties & allergieën, candida, gluten, histamine etc. We hebben het dan over testen voor urine, bloed, ontlasting, vaginale flora. Tijdens de intake kan duidelijk worden dat verder onderzoek nuttig is. Zo nodig kan voor de bloed testen ter plekke bloed worden afgenomen.

Prikpunt Leiderdorp

In praktijk NOA kunt u op maandag, dinsdag en woensdag op afspraak tussen 08.00-16.30 terecht voor bloedafname (ook voor andere externe laboratoria / of wanneer u elders onder behandeling bent).

Ontlasting onderzoek

Ontlasting onderzoek kan duidelijkheid geven over de oorzaak van buikklachten. Klachten zoals: opgeblazen buik, buikpijn, buikkrampen, spastische darm, prikkelbaar darm syndroom, gasvorming, winderigheid, opboeren, obstipatie en diarree. We kunnen dan kiezen voor een basis analyse test waarbij vooral naar de vertering, darmflora en schimmels / gisten wordt gekeken. Of besluiten tot een uitgebreide analyses waarbij ook het slijmvlies immuunsysteem, gluten, (darm)ontstekingen, parasieten, microbioom, histamine en poliepmarkers worden meegenomen. Natuurlijk spelen naast de buikklachten dan vaak ook vermoeidheid, brain-fog, hoofdpijn, klachten aan de slijmvliezen en stemmingsklachten een rol. 

Bloed onderzoek

  • Bloedonderzoek op IgG antistoffen tegen voedsel geeft inzicht in mogelijke voedselintoleranties. Dit is oa. nuttig bij klachten als vermoeidheid, hoofdpijn, eczeem en buikklachten.
  • Bloedonderzoek op tekorten: zoals vitamine D, vitamine B12, ijzer.
  • Bloedonderzoek van orgaan functie: zoals lever-profiel, schildklier functie, nieren.
  • Bloedonderzoek naar vetzuur ratio: de balans tussen omega 3 en omega 6 in het lichaam: een marker voor hart- en vaataandoeningen , ontstekingen en immuunsysteem

Speeksel testen

Speeksel testen zijn uitermate geschikt om hormonale problematiek in kaart te brengen. Zoals stress & uitputting gerelateerde problematiek. Bijnier functie, adaptatie aan stress, mogelijkheid om op stress gezond te kunnen reageren. Ook de mannelijke en/of vrouwelijke hormonen kunnen worden gemeten. 

Urine testen

Urine testen kunnen worden ingezet om de boosdoeners achter een (chronische) blaasontsteking te achterhalen. Tevens kan een aromatogram worden gemaakt, waarbij tegen de individuele ziekteverwekker wordt getest welke etherisch olie extract effectief als antibiotica gebruikt kan worden.

Ademtest.

Om een overgroei in de dunne darm uit te sluiten worden ademtesten ingezet. Zo'n overgroei noem je SIBO: Small Intestinal Bacterial Overgrowth. De SIBO test, onderzoekt voor waterstof- en methaangas-SIBO. 

Vaginale flora testen

Deze testen kunnen worden ingezet om het basis milieu van de vagina in kaart te brengen. En te onderzoeken of er een candida infectie is, dan wel een bacteriële infectie.

DNA testen

Wat wil jij allemaal over jezelf ontdekken? Alleen iets over verschillende persoonlijke kenmerken, zoals jouw cafeïnegevoeligheid? Of wil je misschien ook weten hoe het zit met je gevoeligheid voor een aantal veel voorgeschreven geneesmiddelen? Of ga je voor het complete pakket, inclusief uitgebreide informatie over jouw genetische aanleg voor bepaalde aandoeningen? 

Een DNA test is een 'once in a lifetime'- test. De informatie die eruit voortkomt, kun je de rest van je leven gebruiken. 

Je genen bepalen maar voor een deel hoe gezond je bent, want dat hangt van veel dingen af. Je lifestyle is daar minstens zo belangrijk in. Door dus zowel je genetische gevoeligheden te kennen én aan je lifestyle te werken pak je de meest brede combinatie. 

Telomeer test - Jouw biologische leeftijd test

De telomeer test is een DNA test uit speeksel, die de lengte van je 'telomeren' kan meten. Telomeren zijn kapjes aan de uiteinden van chromosomen, waar onze genen in liggen opgeslagen, en beschermen deze. De lengte van deze telomeren staat voor de mate van biologische veroudering. Mensen die gezond eten, regelmatig sporten en hun stress beperken hebben bijvoorbeeld langere telomeren, dan mensen die dat niet doen. Bij ziekten zoals obesitas en Alzheimer worden telomeren gemeten. 

Lifestyle aanpassingen onder leiding van een natuurgeneeskundige, kunnen je helpen om beter in je vel te komen zitten. En daarmee het risico op ontstaan van aandoeningen te beperken. Ook is de telomeer test geschikt om het effect van lifestyle aanpassingen na verloop van tijd te meten. 

Door aanpassingen in je levensstijl kun je de telomeren – die de uiteinden van jouw DNA beschermen – jong houden. Dit heeft bewezen resultaten die het proces van ouder worden op alle vlakken vertraagt. Zo kunnen telemeren ook weer verlengen. 

Meer info over testen

Wil je alvast meer lezen over testen? Kijk dan bij Testen op mijn webshop BodyAndMindDetox.  

Wil je een DNA test of telomeer test bestellen, neem dan even contact op via onderstaand formulier.


Ja, neem contact met mij op over DNA test en/of Telomeer test